Август: Еко герои

Лежите си на плажа, а по пясъка край вас се търкалят фасове, костилки от праскови и салфетки. Влизате в морето, а вълните носят найлонови торбички и пластмасови сламки. И ако това са само част от неудобствата, които с неохота преглъщаме за седмица по време на лятната си отпуска, то погледнато в глобален мащаб замърсяването на природата е в критична фаза. Всяка наша сламка, изхвърлена костилка, нова памучна тениска или найлонова торбичка за плодове допринасят за това. Ето защо този месец се превъплъщаваме в еко герои – но няма просто да събираме боклука с ръкавици, а ще се предизвикаме да направим промени във всекидневните си навици, така че да намалим вредното си влияние върху природата. 

Ако още не сте се включили в безплатната имейл програма 2020: Най-добрата година досега, направете сега. 

1. Разделяй и владей… боклука

В първата седмица от месеца, посветен на екологията, започваме с лесното предизвикателство да събираме разделно боклука. Няколко практични съвета и ценни ресурси къде и как да рециклираме ненужните вещи и уреди от дома си.

2. Еко вкъщи и на работа

Как да изчислим въглеродния си отпечатък върху планетата и кои наши действия и навици влияят негативно на околната среда? Предизвикваме се с някои малки промени на работното място и в ежедневието си.

3. Етични модни избори

Знаете ли, че за производството на една най-обикновена памучна тениска са необходими 2700 литра вода! Какво означава това за модните избори, които правим и как нашето поведение като потребители на дрехи насърчава свръх използването на ресурси?

4. Нулев отпадък

Макси предизвикателството този месец е свързано с концепцията Нулев отпадък – или как да настроим всекидневните избори, които правим, и консуматорските си навици така, че да не оставяме никакъв отпадък след себе си. Звучи предизвикателно, нали? 

Ако всичко това ви звучи полезно, очаквайте седмичните предизвикателства всеки петък директно на имейла си. Ако още не сте се записали, не губете нито предизвикателство повече и се включете сега.

* indicates required


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.