5 вълнуващи TED лекции за любовта

В най-романтичния месец реших да ви представя селекция от любимите ми TED лекции по темата. Какво знаем за любовта, влюбването, брака и изневярата? Какво казват психологията и статистиката? Как и дали технологиите влияят на чувствата? Пет прекрасни лекции от пет дами, които повдигат завесата към тема, за която всички знаем и не знаем достатъчно.

1. Влюбването е лесната част

Можеш ли да се влюбиш в някого, като му зададеш 36 въпроса? Манди Лен Картън изпробва популярния експеримент и… се получава. Но какво се случва след “прекия път” към влюбването, за любовта като избор, който правим всеки ден, и нуждата от романтичните примери, в които да вярваме. (със субтитри на български)

2. Силата на уязвимостта

Брене Браун прави изследване в продължение на 6 години, за да открие какво прави щастливите двойки щастливи. Защо някои хора имат чувство за достойнство, любов и принадлежност, а други живеят в непрекъсната борба да го постигнат? Как страхът, срамът и уязвимостта променят отношението към любовта? (със субтитри на български)

3. Технологиите не променят любовта. Ето защо

Проучвания на хиляди хора в над 40 държави по света превръщат работата на антрополога Хелън Фишър в истинско приключение в света на сайтовете за запознанства, влюбването и щастливите връзки. В света на технологиите любовта остава непроменена, а в тази изключително интересна лекция ще разберете защо.

4. Какво не знаете за брака?

Писателката Джени Макарти подбира най-странните проучвания за брака и ги обобщава в тази забавна лекция. Със сигурност ще ви даде любопитни съвети какво да правите и да не правите, ако искате да живеете дълго и щастливо. Например: не печелете Оскар за най-добра актриса. (със субтитри на български)

5. Преосмисляне на изневярата

Защо изневеряват мъжете и защо жените, винаги ли аферата е край на една връзка и как се е променяла представата ни за връзката и изневярата? Терапевтът Естер Перел разкрива как изневярата всъщност разклаща емоционалната ни стабилност. (със субтитри на български)

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.