Март: Управление на времето и енергията

Безплатната програма 2020: Най-добрата година досега върви с пълна сила. Вече навлизаме в третия месец от предизвикателствата, така че ако още не сте се включили, направете го сега.

След като си говорихме за бюджет и направихме няколко финансови упражнения през януари, задълбочихме се във взаимоотношенията си с любимите хора и със самите себе си през февруари, този месец обръщаме специално внимание на по-доброто планиране на времето, управлението на енергията и увеличаване на продуктивността.

Ето четирите седмични предизвикателства през март:

1. Къде ми отива времето?

Тази седмица използваме таблица за проследяване на времето, за да видим къде всъщност отиват минутите и часовете в денонощието ни. За да можем да направим смислени промени и да имаме по-балансиран и качествен живот, преди всичко трябва да знаем на какво посвещаваме времето си сега.

2. Нощна птица или ранно пиле – или кога какво да правим?

Специален тест за определяне на хронотипа и биологичния часовник, който ще ви помогне да подреждате по-правилно задачите си през деня си. Така ще може да намерите своя синхрон между личните си нива на енергия, типа задача, която трябва да свършите, и времето, в което да я свършите.

3. Стратегии и трикове за планиране на времето

Вече натрупахме информация къде инвестираме времето си и как да го оптимизираме, кои са пиковите ни моменти на енергия и кога е най-добре да вършим важните си задачи. Сега е моментът да се потопим в стратегиите и триковете за управление на времето, които ще ни помогнат да сме по-ефективни и продуктивни в работата и в личните си ангажименти.

4. Да се преборим с отлагането

Всички имаме проекти, задачи, разговори, които отлагаме и които просто не искаме за започнем. Какви са новите открития на учените и психолозите за феномена “отлагане” и как да се справим с него? Не, няма да си повтаряме изтърканите реплики от типа “просто го направи” или “раздели задачата на малки хапки”. 

Ако всичко това ви звучи полезно, очаквайте седмичните предизвикателства всеки петък директно на имейла си. Ако още не сте се записали, не губете нито предизвикателство повече и се запишете сега.

Вижте още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.