Април: Магията на разчистването

Пролетта на 2020 г. продължава да ни изненадва – социална изолация, сняг и много време вкъщи. Поредното предизвикателство, което да провери нагласите ни към всичко, което ни се случва – дали ще превърнем годината в най-добрата досега, дали ще използваме подареното ни време за личностно развитие и занимания с близките си, дали ще научим нещо ново и ще превърнем дома си в по-приятно местенце, зависи от нас. Можем да ядем пред телевизора и да се оплакваме от ситуацията, която е извън наш контрол, или да се огледаме в пространството около себе си и в себе си и да направим най-доброто, на което сме способни.

Навлизаме в четвъртия месец от програмата 2020: Най-добрата година досега. Ако още не сте се включили, направете го сега.

През изминалите три месеца се фокусирахме върху темите финанси, взаимоотношения и управление на времето. Този месец, когато прекарваме повече време у дома, ще обърнем специално внимание на дома си, но не само. Навлизаме в предизвикателство Разчистване.

Ето какво ни очаква през април:

1. Физическо разчистване – да се освободим от всички вещи, които не са ни нужни

През тази седмица основен помощник ще ни бъде Мари Кондо и “Магията на подреждането”. Предстоят ни практически насоки как да се освободим от ненужните вещи, с какво да започнем при разчистването и каква е подходящата нагласа, така че да оставим в дома си само неща, които ни носят радост.

Вижте статията: Закони на гардеробната физика: моята история на разчистването

2. Подреждане, организиране, даряване, продаване

След като вече сме направили голямо разчистване на вещите си и сме наясно какво искаме да задържим и какво ще пуснем към нов живот, тази седмица ще обърнем внимание на подреждането. Как да подредим това, което остава – снимки и насоки. Какво да правим с това, което си тръгва – подробен списък с места и идеи. 

Вижте статията: Правила на подреждането: коя система работи точно за вас

3. Дигитално разчистване – да изгрее слънце и над облака 🙂

Полезни съвети как да разчистим, подредим и организираме дигиталния си живот – имейли, устройства, облачни пространства.

Бонус безплатен шаблон, който ще ви спести много нерви.

4. Сетивно разчистване – да се освободим от дразнителите на сетивата ни

Какво представлява сетивното разчистване, защо често го пренебрегваме, как ни влияе и какво включва? Много любопитен поглед към темата с включени допълнителни материали и лесни трикове.

Ако всичко това ви звучи полезно, очаквайте седмичните предизвикателства всеки петък директно на имейла си. Ако още не сте се записали, не губете нито предизвикателство повече и се запишете сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.