Май: Здраве и спорт

След дългото заседяване вкъщи, през месец май ще се фокусираме върху здравето и спорта. Ще започнем с изграждането на полезни навици и ще предизвикаме себе си с няколко лесни на пръв поглед задачи. Отново ще си докажем, че единствено и само от нас зависи как използваме времето вкъщи – да ядем сладкиши или да оформяме мускули. Въпрос на нагласа и на осъзнати решения, които взимаме всеки ден.

Ако още не сте се записали в програмата 2020: Най-добрата година досега, направете го сега. Ето през какво преминахме през последните четири месеца:

Януари: Финансите на фокус
Февруари: Взаимоотношения
Март: Управление на времето и енергията
Април: Магията на разчистването

Всички минали предизвикателства може да откриете в петъчните имейли, след като се регистрирате.

Пет предизвикателства през месец май:

1. Изграждане на навици

Как се създават полезни навици, какъв е цикълът на един навик, колко време е необходимо и как да проследяваме напредъка си? Защо изграждането на навици е в основата на всяко предизвикателство? Интересни научни изследвания, препоръки от световни автори, практически насоки и бонус ресурс за принтиране.

2. Само вода

В тази седмица се предизвикваме да откажем всички други напитки и да се върнем към пречистващата сила на водата. Забравете за соковете, кафето и бирата – една седмица ще се хидратираме с вода.

3. Повече движение

Малки трикове как да се движим повече вкъщи и кои са възможностите за движение, които пропускаме. Социалната изолация не е оправдание, а в това предизвикателство ще откриете няколко много вдъхновяващи примера.

4. Без захар

Една седмица без захар, шоколад и сладкиши? Можем ли да се справим? Продължаваме с пролетното прочистване на организма, като за 7 дни си даваме почивка от добавената захар и сладките изкушения. Полезни алтернативи, съвети и как ни се отразява захарната пристрастеност – в предизвикателството тази седмица.

5. Повече сън

Когато работата, крайните срокове и задълженията ни затрупат, най-често крадем допълнителни часове от времето за сън. Ето защо тази седмица ще се фокусираме върху качествения и пълноценен сън като един от ключовите елементи за добро здравословно състояние.

Ако всичко това ви звучи полезно, очаквайте седмичните предизвикателства всеки петък директно на имейла си. Ако още не сте се записали, не губете нито предизвикателство повече и се запишете сега.

* indicates required

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.